Fa beltéri ajtó

Fa beltéri nyílóajtók

A megfelelő fa beltéri ajtó kiválasztása többet jelent, mint a méretben és árban megfelelő fa nyílászárók közül választani egyet: otthonunk egyik fontos téralkotó eleméről döntünk. Fontos, hogy a leendő fa ajtó illeszkedjen otthonunk hangulatához és összhangban legyen bútorainkkal, berendezéseinkkel. Válasszunk olyan fa beltéri ajtókat, amelyek barátságosabbá teszik otthonunkat, eleganciát biztosítanak lakásunkban.

Tovább a nyílóajtókhoz


Fa beltéri tolóajtók

A fa beltéri ajtók között az egyik legkedveltebb megoldás a tolóajtó. Elsősorban kisebb lakásokban, szűkebb méretű helyeken praktikus térelválasztó, hiszen a fa tolóajtó nem vesz el a hasznos lakótérből helyet a nyitás-csukás során.
Lehetséges tolóajtó megoldások:

  • fal előtt futó fa tolóajtó
  • nagyobb méretű falnyílásba épített, többszárnyú fa tolóajtó
  • előre beépíthető, falban futó fa tolóajtó

Tovább a tolóajtókhoz


A fa beltéri ajtó

Modern beltéri ajtó

A fa beltéri ajtó nem csak a különböző helyiségeket hivatott elválasztani egymástól, de egyben lakásunk enteriőrjének egyik meghatározó –, nagyméretű, feltűnő – eleme is, így fontos, hogy szép kivitelű, esztétikus megjelenésű legyen.

Fa beltéri ajtó választékunk rendkívül széles, a legkülönbözőbb igényeket is ki tudjuk szolgálni nyílászáróinkkal. Korszerű technológiai megoldásaink révén az általunk készített fa beltéri ajtók hosszú élettartamúak, sokáig megőrzik újszerű állapotukat.

Minden fa beltéri ajtó rendelhető üvegezett változatban is. Az üveges változatnál a formai kialakítás (szögletes, íves, kör), az osztólécekkel egyedivé tett kiképzés különleges esztétikai hangsúlyt ad a nyílászárónak. A hatás különböző dekor üvegek alkalmazásával tovább fokozható.

Tömörfa helyett ragasztott fa ajtó

A modern gyártási technológiával készülő fa beltéri ajtóknál már nem tömör faanyagok, hanem az ajtó egyes alkatrészeinek megfelelő befoglaló méretű, többrétegű, ragasztott borovi-, vagy erdei fenyő tömbök szolgáltatják az alapanyagot. Az egyes rétegeket alkotó faanyagok 12%-os nedvességtartalomra szárítva kerülnek felhasználásra, míg a lamellát alkotó faanyagok évgyűrűi sugár vagy félig dőlt vágásúak, így a fa beltéri ajtó anyagába nem kerülhet vetemedésre hajlamos anyag.

Mire kell figyelni a fa beltéri ajtó beépítésénél?

Fa beltéri ajtó beépítése

A elkészült fa ajtó utólag is beépíthető a már meglévő ajtónyílásba, a beépítést azonban mindenképp érdemes szakemberre bízni. A fa nyílászárók beépítését célszerű a vakolás után végezni. A szelvény kialakítás révén az ajtó tokok minden falszerkezethez jól illeszkednek. A tömörfa tok pácolást, lakkozást, illetve fedőfestést kaphat. A fa ajtó beállítását és kiékelését követően a fal és az ajtótok közötti rést szerelő PUR habbal kell kitölteni.

Fa beltéri ajtóknál széles körben elterjedt a tokban vagy az ajtószárnyon körbefutó, a sarkokban is résmentesen csatlakozó rugalmas tömítés, amely nincs beragasztva, így bármikor ki lehet venni szükség esetén, és később egyszerűen vissza is helyezhető.

Felületkezelés

Mivel a faanyag felületkezelést igényel annak érdekében, hogy hosszú ideig megőrizze kifogástalan állapotát, az általunk készített fa beltéri ajtókat minden esetben szakszerűen felületkezeljük (kivéve, ha a megrendelő másként kéri).

A felületvédelem tartóssága függ a felületek megfelelő előkészítésétől, az alkalmazott alapanyagok minőségétől, és a bevonó anyag felhordásának módjától, körülményeitől is. Az ideális környezeti feltételeket – megfelelő páratartalom, hőmérséklet, szórási és száradási paraméterek – csak gyártói környezetben lehet megfelelően biztosítani.

A beltéri ajtók ápolása

A megfelelően felületkezelt fa belső ajtó fedőrétege általában selymes fényű, kellemes tapintású, de minden fa nyílászárót érdemes időnként faápoló balzsammal áttörölni, hogy felülete víz- és szennytaszító maradjon, s hosszú évekig megőrizze szépségét.


Tekintse meg beltéri ajtó galériánkat!

Nyílászárók, és egyéb fa munkák egyedi igényekre szabva!

Kérjen árajánlatot!