Fa nyílászárók és munkák

Fa nyílászárók karbantartása, ápolása

A gyakorlat azt mutatja, fa nyílászárót nem három-öt évre vesz az ember. Az, aki régi ajtóit, ablakait újabbakra cseréli, hosszabb távban gondolkozik, és az esztétikai megjelenésen túl, ingatlana értékén is emelni szeretne.
Vitathatatlan, hogy bár elsőre ez egy nagyobb befektetés, mégis rövid időn belül megtérülni látszik, ám csak akkor, ha az évek hosszú sora alatt sikerül megőriznünk fa nyílászáróink újszerű állapotát. A jó hír, hogy ez nem nagy ördöngösség, sőt, kifejezetten kevés erőfeszítésünkbe fog telni, hogy hosszú éveken keresztül megóvjuk őket az elszíneződésektől, a vasalatokat a rozsdásodástól, a gumitömítéseket a rugalmatlanságtól. Szinte biztos, hogy nem kell majd utólag vagyonokat költenünk a karbantartásukra, és csak kivételes esetekben lehet szükségünk szakember közreműködésére is.

A legtöbb állapotmegőrző teendőt mi magunk is elvégezhetjük, így rendszeres és alapos tisztítással, megfelelő karbantartással megóvhatjuk fa nyílászáróinkat az elhasználódástól. Mert ajtóinkat és ablakainkat bármennyire is nagy becsben tartjuk, mindennap használjuk is őket, így az ebből adódó kopás és az idő vasfoga nyomot hagyhat rajtuk.

 

Ne várjunk addig, míg beleevődik a kosz a felületbe!

A fa ablakokat és ajtókat érdemes rendszeresen megtisztítani a lerakódott portól, kosztól. Ezt nemcsak akkor kell megtennünk, mikor már a szembetűnő nyomok látszódnak, hanem lehetőleg évente több alkalommal érdemes puha roggyan, langyos, lágy mosogatószeres vízzel, és a felület típusának és kezelésének megfelelő anyaggal áttörölgetnünk őket. A fa felületeket a tisztításon túl, néha-napján kezelnünk is kell, ehhez pedig minőségi ápoló folyadékot kell használnunk, amivel hosszú távon megőrizhető minden fa nyílászáró szépsége.
 

A vasalatokról sem szabad megfeledkeznünk!

A vasalatok is külön törődést igényelnek. Ezeket is át kell törölgetünk időnként, és az olajozásról sem szabad megfeledkeznünk, hiszen ezek működés szempontjából különösen lényeges fém alkatrészei minden nyílászárónak. A legegyszerűbb, ha a kenőanyagot spray formájában vásároljuk meg, mert az ilyen kiszereléssel pofonegyszerűen tudunk dolgozni, kevés piszokkal jár és az a veszély sem fenyeget, hogy a kelleténél több anyaggal „áztatjuk el” a vasalatokat. Ezzel a nem túl bonyolult művelettel nemcsak a nyílászárók élettartama hosszabbítható meg, de könnyebben nyílnak-csukódnak majd az ablak- és ajtószárnyak is.

Ha régi ablakait, ajtóit minőségi fa nyílászárókra cserélné, forduljon hozzánk bizalommal, és a munka végeztével – ha kéri – minden fontos tudnivalóval ellátjuk, már ami az ajtók, ablakok karbantartását, ápolását illeti!

Ajánlatkérés fa munkára

Nyílászárók, és egyéb fa munkák egyedi igényekre szabva!

Kérjen árajánlatot!